Så här går BE till hos oss

Börja med att ansöka om körkortstillstånd, det gör du här:

http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/e-tjanster-och-blanketter/

Du ska även göra ett syntest, enklast gör du det hos oss. Vi har drop-in under våra ordinarie öppettider, ta med legitimation och ev glasögon eller linser om du använder det. Vi skickar in ditt syntest till Transportstyrelsen.

När du kommer in till oss får du BE-boken samt internettester så att du kan plugga teori hemma. (Vi har ingen lärarledd teorikurs.) När du tycker att teorin sitter ska du boka ett kunskapsprov. Det gör du här:

https://fp.trafikverket.se/Boka/#

 

När du blivit godkänd på teoriprovet kontaktar du oss igen. Då bokar vi in dig på två stycken 80 minuters BE-lektioner. I samband med dessa bokar vi också ditt körprov hos Trafikverket.

På körlektionerna går du och din trafiklärare går igenom last och surrning, säkerhetskontroll, manövrering på bana samt körning i och utanför tätort.

När det är dags för körprovet så kör du och din lärare till platsen där manöverprovet startar.

I ditt paket ingår också hyra av bil och lastat släp.

 

Bil med tungt släp (BE)

BE-körkort behöver du om du vill dra en släpvagn där bilens och släpvagnens totalvikter tillsammans överstiger 4250 kg.

Du måste vara minst 18 år och ha körkort för bil för att få börja övningsköra bil med tungt släp. Första steget är att skaffa ett körkortstillstånd. Ansökningen gör du på internet:

http://www.korkortsportalen.se/e-tjanster-blanketter/

Om du gör din ansökan på nätet brukar det gå snabbt, ca 5-10 arbetsdagar, att bli godkänd (ibland ännu fortare). Det kostar 220:- att ansöka om körkortstillstånd. Avgiften kan du betala direkt när du gör din ansökan, antingen med din bankdosa eller med ditt bankkort. Du kan även få ett inbetalningskort hemskickat.

OBS! Väljer du istället att beställa hem ansökningsblanketter får du räkna med att det kan ta 3-6 veckor från det att du skickat in blanketterna och betalat avgiften till att d ublir godkänd och får börja köra. Du ringer till Transportstyrelsen och beställer ansökningsblanketter, tel. 0771-81 81 81.

Syntest

Du behöver göra ett syntest i samband med din ansökan. Ett syntest får inte vara äldre än en månad. Hos oss kan du titta in under våra ordinarie öppettider och göra ditt syntest utan att boka tid. Det kostar 100:- och det enda du behöver ha med dig är en giltig legitimation. Det ä ett snabbt och enkelt sätt eftersom vi registrerar det direkt till Transportstyrelsen (du slipper alltså skicka in det själv).

Självklart hjälper vi på AnSan´s Trafikskola dig om du tycker att det här verkar krångligt.

När du fått ditt tillstånd godkänt och hemskickat får du börja övningsköra på en trafikskola. Körkortstillståndet gäller i fem år och för flera behörigheter (A, A1, A2, AM, B, BE och traktor).

Om du ska övningsköra privat måste din handledare ha BE-behörighet samt ansöka om att få vara handledare till dig (ni behöver inte gå en kurs, detta gäller endast bilkörkort).

Nästa steg är att börja plugga teori. Vi har ingen lärarledd BE- teori. Böcker köper du hos oss. De flesta väljer också att köpa distanstester så att de kan träna på dessa. Testerna finns med ljudstöd – ett utmärkt hjälpmedel för dig med läs- och skrivsvårigheter.

Teoriprov

När du tycker att du kan tillräckligt mycket ska du boka ett teoriprov. Ett godkänt teoriprov är giltigt i ett år. Teoriprovet består av 55 frågor varav 10-15 handlar om BE. Resten är allmänna frågor om trafik, skyltar och regler. När du skrivit ett godkänt teoriprov är det dags att komma till oss och övningsköra.

Övningskörning

I vårt paket ingår två körlektioner á 80 minuter. Första lektionen går vi igenom säkerhetskontroll och funktionsbeskrivning samt körning och backning på bana. Lektion nummer två består av körning i trafik. De allra flesta klarar sig på två lektioner, men ibland behövs det kompletteras med ytterligare en lektion. Om du haft ditt bilkörkort i många år kan det vara så att du lagt dig till med en del olater! Är du en av dem, får du veta av din trafiklärare vad du behöver ändra/träna in.

Körprov

Du kan närsomhelst boka ett privat körprov. Innan du gör provet måste du ha gjort ett godkänt teoriprov.

Körprovet innehåller tre delar. Säkerhetskontroll och funktionsbeskrivning, manövreringsbana och körning i trafik.

Målet är alltid att du ska bli en säker, trygg och medveten förare!

Välkommen att boka tid!
026-65 35 25

Telefon: 026-65 35 25 | Receptionen bemannad: Mån-Tor 8.00-18.00 Fre 09.00-13.00

Telefon: 026-65 35 25
Receptionen bemannad:
Mån-Tor 8.00-18.00 Fre 09.00-13.00

Alla rättigheter reserverade Ansan´s Trafikskola © | Producerad av Precis Reklam | Skapad i Yodo |

Alla rättigheter reserverade Ansan´s Trafikskola © | Producerad av Precis Reklam | Skapad i Yodo

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK