Så går det till att ta AM-kort hos oss

Hos oss kör du alltid själv med din MC-lärare, alltså ingen gruppkörning med flera elever samtidigt.

 

Målet är att du ska bli en säker, trygg och medveten förare!

Om du vill köra s.k. EU-moped eller mopedbil måste du ha ett körkort för AM-behörighet. Du får även köra A-traktor, alltså EPA-traktor med denna behörighet.

Privat övningskörning för AM-kort är ej tillåtet oavsett ålder.

Du måste vara minst 14 år och 9 månader för att få börja övningsköra EU-moppe. Du behöver också ha ett körkortstillstånd för att få övningsköra. Ansökningen gör du på internet:

http://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/e-tjanster-och-blanketter/

 

Syntest

Du behöver ha ett synintyg som du bifogar dina ansökningshandlingar med. Hos oss kan du titta in och göra ditt syntest utan att boka tid. Det kostar 100:- och det enda du behöver ha med dig är en giltig legitimation. Det är ett snabbt och enkelt sätt eftersom vi registrerar det direkt till Transportstyrelsen (du slipper alltså skicka in det själv).

 

Teorikurs

När du har anmält dig till en AM-utbildning hos oss är första steget vår teorikurs.

Kursen består av fem tillfällen. Första träffen är en informationsträff där bl.a. får veta hur det fungerar hos oss och vad vi kommer att gå igenom under teoripassen. Vi förklarar också hur körlektionerna går till.

Du får din teoribok och sidhänvisningar så att du kan läsa på inför varje lektion. Vi pratar även om körkortstillstånd och hur ditt teoriprov går till hos Trafikverket. Kort sagt: det du behöver veta om din kurs och ditt körkort!

Vi hinner även smyga igång med lite teori.

 

Under de följande fyra träffarna går vi igenom körkortsteorin. Varje pass är 1 timme och 30 minuter. Vi bjuder på kaffe, te, o´boy och saft vid varje tillfälle. Undervisningen sker i en stor sal med modern teknik. Vi använder bildspel och filmer och varvar med diskussioner och små grupparbeten.

 

Efter kursen är det dags att plugga teori på egen hand. Du får obegränsat antal datatester (distanstester) som du kan göra hemifrån (internetuppkoppling krävs) eller på våra datorer på skolan.

Testerna finns med ljudstöd – en bra hjälp för dig med läs- och skrivsvårigheter.

 

Körlektioner

Hos oss kör du alltid själv med din MC-lärare, alltså ingen gruppkörning med flera elever samtidigt.

I kursavgiften ingår fyra körlektioner á 80 minuter. De allra flesta elever klarar sig på dessa fyra lektioner, men ibland kan det behöva kompletteras med ytterligare lektioner. I så fall tillkommer avgift för de extra lektionerna.

Om du har för avsikt att köra EPA-traktor eller mopedbil så sker ändå körlektionerna på moped, enligt Transportstyrelsens regler.

Vi tillhandahåller all utrustning, d.v.s. moped, hjälm, jacka och byxor, stövlar, ryggskydd och handskar. Du kan inte använda egen utrustning.

Teoriprov

När du varit på teorikursen, blivit godkänd på båda faserna och gjort klar din övningskörning bokar vi ett teoriprov hos Trafikverket.

 

Välkommen att boka tid!
026-65 35 25

Telefon: 026-65 35 25 | Receptionen bemannad: Mån-Tor 8.00-18.00 Fre 09.00-13.00

Telefon: 026-65 35 25
Receptionen bemannad:
Mån-Tor 8.00-18.00 Fre 09.00-13.00

Alla rättigheter reserverade Ansan´s Trafikskola © | Producerad av Precis Reklam | Skapad i Yodo |

Alla rättigheter reserverade Ansan´s Trafikskola © | Producerad av Precis Reklam | Skapad i Yodo

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK